Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hjerte-kar-sygdomme

Infomation til dig, som har deltaget i hjerterehabilitering på sygehuset og som har modtaget en genoptræningsplan, hvor der tilbydes fortsat træning i Billund Kommune. Du finder også information om tilbud til dig, som har hjerte-kar-sygdom samt information og inspiration.

Hjerte-kar-sygdomme kan både være arvelige, men kan også være udløst af ens livsstil. Det er derfor vigtigt, at DU passer godt på dit hjerte. En sund livsstil kan have en positiv indflydelse på mulige risikofaktorer, det kan du læse mere om nedenfor. 

Tilhører du risikogruppen for at udvikle hjertesygdomme?

Her kan du læse mere om Billund Kommunes tilbud til dig, som har deltaget i hjerterehabilitering på Sygehus Lillebælt Vejle, Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg eller Grindsted og som har modtaget en genoptræningsplan, hvor der tilbydes fortsat træning i Billund kommune. 

Her kan du læse om Hjerterehabilitering

Regelmæssig gangtræning har vist positiv effekt på Claudicato Intermittens, også kaldet Vindueskiggersyndrom. Vindueskiggersyndrom kan opleves som smerter i læggen efter du har gået et stykke tid, lægmuskel som kramper og du har brug for at standse op og tage en pause. Du kan kontakte egen læge, hvis du har mistanke om, du har vindueskigger syndrom. Du kan læse om kommunens tilbud nedenfor. 

Her kan du læse om Claudicato Intermittens (vindueskiggersyndrom)

Livsstilssygdomme kan opstå som følge af flere forskellige faktorer såsom forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, fysisk inaktivitet, tynd fed (skjult fedt om indre organer), overvægt (BMI over 25, og/eller taljemål over 88 for kvinder og 102 for mænd). Du kan læse mere om kommunens tilbud rettet mod livsstilssygdomme nedenfor.

Her kan du læse om Motion gør dig glad, et livsstilshold

Du kan finde information samt inspiration flere steder om for eksempel behandling, kost og fysisk aktivitet, nedenfor kan du se links til nogle af disse sider. 

Hjertestier i Billund Kommune

Hjerteforeningen