Tilbud til frivillige organisationer i Billund Kommune

Frivillige organisationer som idrætsforeninger, humanitære organisationer og andre af civilsamfundets samfundsnyttige organisationer, har nu muligheden for, at få hjælp til praktiske opgaver via Nytteindsatsen i Billund Kommune.

Nytteindsatsen i Billund Kommune

Nytteindsatsen i Billund Kommune er et samarbejde mellem Arbejdsmarkedsafdelingen og EKU – erhvervskompetenceudvikling under Social Tilbud.

Formålet med nytteindsatsen er, at den ledige arbejder for sin ydelse og at give personen mulighed for at indgå i et arbejdsfællesskab. Nytteindsatsen gives primært til personer, der er i stand til at arbejde, og som afventer at påbegynde job eller uddannelse.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne som varetages er:

Opgaver som ellers ikke ville være blevet udført, og som således ikke ellers ville være blevet udført som lønnet arbejde.

Krav om 50 % offentlig tilskud

Ved nytteindsats i frivillige organisationer, udføres arbejdet som i regi af offentlig virksomhed.

For at kunne betragte en frivillig organisation som offentlig institution er det et krav, at foreningens udgifter skal dækkes med mindst 50 % offentlige tilskud.

Hvad gør du, hvis du har brug for hjælp i din organisation?

Hvis du har en opgave i din organisation, som passer ind i ovenstående ramme, kan du lave en forespørgsel via. nedenstående kontaktformular. Koordinatoren for Nytteindsatsen vil efterfølgende hurtigst muligt kontakte dig for at bekræfte eller afkræfte, om det er en opgave nytteindsatsen kan løse.

Om opgaven kan løses, og hvornår den kan løses, vil altid afhænge af om ovenstående kriterier overholdes, og af de til enhver tid givne ressourcer til rådighed i nytteindsatsen. Dette afklarer koordinatoren for dig.

Kontaktformular - Nytteindsatsen