Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Blomstereng til Sydtoften Plejecenter

På Sydtoftens plejecenter bliver det snart muligt at nyde duften og synet af mange tusinde blomster. Borgerne har nemlig været i aktion, og har af kommunen fået bevilliget penge til at anlægge en blomstereng.

På trods af regn var en god flok borgere samlet ved Sydtoftens plejecenter i Grindsted onsdag den 26. april. Billund Kommunes Borger Idékasse har bevilliget 10.000 kr., så der kan blive anlagt en blomstereng til gavn for plejecentrets beboer og andre forbipasserende.

Borger Idékassen har til formål at støtte borgernes idéer til projekter ude i naturen økonomisk. Borgerne er selv tovholdere på projektet, mens kommunen agerer som sparringspartnere.

Den nye blomstereng er et resultat af nogle engagerede borgere, som ønsker gode omgivelser for beboerne på plejecentret. Udover beboerne er alle andre også velkommen til at nyde af blomsterne.

 

Lokale ildsjæle

Dorte Irene Bertelsen er pårørende til en af beboerne på Sydtoften, og så er hun også en af initiativtagerne bag projektet.

 

”Jeg ved, at der var blomster på engen forrige år, og da jeg hørte beboerne ærgrer sig over, at der ikke længere groede blomster der, ville jeg gerne gøre noget ved det, ” siger Dorte Irene Bertelsen, som derefter søgte kommunens Borger Idékasse om hjælp.

 

Også ansatte fra plejecentret ønskede igen blomster på engen, og derfor slog de sig sammen og fik stablet et arrangementet på benene.

 

”Kommunen betaler for blomsterfrø og bearbejdningen af jorden, og så er det bare vores opgave at så blomsterne, ” siger Dorte Irene Bertelsen.

 

Det er de ældre, som står for såningen, for som Dorte siger, så kan de sagtens give en hånd med, og det betyder meget for dem at være med i sådanne projekter.

Det var derfor nogle glade beboer som trak i gummistøvlerne og gik i gang med at plante fremtidens fine blomsterbuketter.