Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

I Sundhedsplejen

I Sundhedsplejen i Billund Kommune arbejder vi med Marte Meo på forskellig vis. Der kan tilbydes "Sundhedspleje med billeder" ved to måneders besøget og der kan tilbydes Marte Meo forløb i hjemmet ved problemstillinger

 

"Sundhedspleje med billeder"

De sundhedsplejersker, der er uddannet Marte Meo terapeuter har mulighed for at tilbyde "sundhedspleje med billeder" ved to måneders besøget. Tilbuddet aftales altid med forældrene på forhånd.

Ved to måneders besøget filmes 3-5 minutter af en puslesituation, hvor relationen mellem forældre og barn er i fokus. Der filmes typisk i forbindelse med at barnet skal have tøjet på efter vejning.

Den korte optagelse ses sammen med familie – oftest med det samme i besøget. Sundhedsplejersken vil stoppe op forskellige steder i optagelsen og sammen med forældrene se efter:

 

  • de små udtryk, lyde og fagter, som deres barn gør og som derved hjælper forældrene til at lære deres barn bedre at kende
  • forældrenes reaktion på barnets udtryk, lyde og fagter
  • barnets reaktion på det forældrene gør og hvad forældrene konkret gør og siger, der er udviklingsstøttende i deres samspil med deres barn

Det er vores oplevelse, at forældre ved at se "sundhedspleje med billeder" ofte bliver glad og følelsesmæssigt berørt over hvad deres barn kan og over deres egen betydning for barnet. Herved oplever forældrene ofte, at deres relation og tilknytning til barnet forstærkes.

 

Marte Meo forløb i familien ved problemstillinger:

Uddannede Marte Meo terapeuter i sundhedsplejen kan tilbyde Marte Meo forløb i familier, hvis der er følgende problemstillinger:

  • Mit barn græder meget og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre
  • Jeg synes ofte stemningen bliver træls, når vi spiser
  • Jeg oplever, at jeg bruger for meget tid på at skælde ud
  • Jeg synes, mine børn er for dårlige til at høre efter
  • Jeg er træt af, at mit barn ikke kan finde ud af at lege selv
  • Mine børn skændes ofte og driller hinanden og jeg ved ikke hvordan jeg får dem til at holde op
  • Jeg oplever, at mit barn er pjevset og vil hjælpes med alting, selvom jeg ved, at hun/han godt kan selv

Kunne du tænke dig, at få hjælp til, at det skal være anderledes, så er Marte Meo måske noget for dig.

 

Hvordan er et Marte Meo forløb?

I et Marte Meo forløb tages korte videooptagelser af hverdagssituationer hjemme hos jer – situationer som I ønsker at få hjælp til. (I kan evt. låne videokamera og selv optage.)

Ud fra videooptagelserne, vælger Marte Meo terapeuten klip, der viser muligheder for, hvordan I som forældre kan løse jeres problem.

Et Marte Meo forløb består ofte af 3- 5 gange optagelser.

Et Marte Meo forløb er gratis for de familier, der deltager.

Er du interesseret, så kontakt din egen sundhedsplejerske for at høre om muligheder.

 

Kontakt din sundhedsplejerske