Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Motivation, engagement og begejstring

Et skolevæsen i bevægelse. Det er det, jeg oplever, når jeg kommer rundt på skolerne, og følger vores pædagogiske udviklingsarbejde. Medarbejdernes tilgang og engagerede udtryk sætter kraftige aftryk på elevernes oplevelser i skolen. Sikke en energi og hvilken anerkendelsesværdig indsats.

Forståelsen er leg, kreativitet og læring. Afsættet er et didaktisk grundlag, der hviler på legens karakteristika, og når de pædagogiske medarbejdere og lederne skaber successer i hverdagen ligefrem strutter eleverne af motivation, engagement og begejstring. Det styrker fællesskaberne, når eleverne kommer på banen. Involvering i skolens processer og samarbejde er ikke alene et anliggende for de voksne. En fleksibel og alsidig skole, der giver mening for eleverne, styrker læreprocesserne og giver forbedrede resultater. Det er både resultater der handler om viden, færdigheder, holdninger og kompetencer. Skolen bliver for livet, og giver eleverne den nødvendige ballast, der skal til for at få fodfæste på egen hånd.

 

Det er ikke en let omstilling, vi har gang i. Mange års strukturelle indsatser og effektiviseringer har måske gjort skolen for ufleksibel og strømlinet. Vi har brug for pædagogiske fuskerum, hvor eleverne kan eksperimentere og arbejde med hele kroppen med afsæt i muligheder og deres interesser. De rum begynder at tage form på skolerne, og har forskellige udtryk og navne. LEIS, Maker Space, Play Labs, Håndværk og Design og andre ting, der skaber fornyet kraft mellem faglokaler, klasserum og fuskerum. Anskuelighedsundervisning i bæredygtighed og genbrug er helt nødvendigt for at sikre, at der er en solid materialesamling til rådighed. Måske har du noget vi kan bruge når eleverne beslutter sig for at producere, og pædagogikken materialiserer sig i udstillinger?

 

Playful Learning er vores vej til realiseringen af visionen om Børnenes Hovedstad. Det er ikke noget man bliver færdig med. Vi holder 10 års fødselsdag for visionen i disse dage - stort tillykke til os alle - tænk sig at arbejde et sted hvor børnene sættes i centrum, det er stærkt. 

Morten Kirk

Skolechef i Billund Kommune

#sammenblivervibedre