Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Julehilsen 2018

Året nærmer sig sin afslutning, og jeg vil ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

Implementeringsarbejdet med politikker og strategier er i fuld gang, og den første resultatopsamling viser et solidt grundlag for det fortsatte udviklingsarbejde. Det nye år vil byde på flere forskellige aktiviteter, der skal medvirke til at indfri de ambitioner, der kommer til udtryk i skolepolitikken og de deraf afledte strategier. Særligt spændende bliver det at følge arbejdet i Billund Builds endnu engang. Eleverne har besluttet at sætte udvikling på dagsordenen, så det i 2019 bliver til Billund Builds Development. De pædagogiske processer der skaber rum for elevernes eksperimenter og samarbejder er et uvurderligt bidrag til en udvikling, der retter sig mod fremtidens kompetencer.

Spændende bliver det også at samarbejde om videreudvikling af arbejdet i vores LEGO Studios(LEIS) og vores fælles bestræbelser på at skabe et endnu stærkere fundament for leg, læring, kreativitet og børneinddragelse. Børnene i Billund Kommunes skoler har unikke muligheder for både resultatudvikling og en dagligdag præget af leg, kreativitet og børneinddragelse. Den styrke kan komme til at stå endnu stærkere!

På uddannelsesstatistik.dk kan man nu læse de offentliggjorte resultater fra sommerens afgangsprøver. Hvis I nærstuderer de detaljerede resultater, ser det ud til at vi bryder en national tendens til vigende læseresultater, og det vil fortsat skulle være i fokus, når vi ser på det store fald der har været på landsplan og i kommuner, der tidligere var højtpræsterende. Systematisk arbejde og fælles ambitioner kan have afgørende betydning for elevernes læseudvikling.

Ingen af vores folkeskoler har negativ løfteevne, og de præsterer dermed, hvad man kunne forvente eller bedre end det, det er rigtig flot, og noget jeg er stolt af. Stor cadeau til ledere og medarbejdere, men også til eleverne, som hver dag lægger sig i selen for at lære nyt. Tak for at I forældre bakker op om vores skoler.

Generelt er det sådan i Danmark, at forskellige resultatopgørelser viser, at det går bedst for pigerne i skolen. Vi må sammen være nysgerrige på, hvordan vi kan fremme drengenes motivation og deltagelsesmuligheder, så de i fremtiden får ligeså meget ud af deres skolegang som pigerne.

Nu vil jeg ønske, at i alle får noget godt ud af juleferien, og jeg ser frem til det fortsatte udviklingsarbejde i 2019.

 

Morten Kirk

Skolechef i Billund Kommune

#sammenblivervibedre