Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Hjemmeskolen uge 2

Luk døren op og se en jord det damper af, en diset skov og bagved den en isfri sø. Kig som en spætte ind i solens blanke blik, og tak med musemund, fordi det ville tø. Frank Jæger

Løft blikket, kig ud, kig ind og find tid til samtaler om livet og hinanden. Som i Frank Jægers digt åbner verden sig op, og de lyse tider kommer nærmere.

Hjemmeskolen har nu kørt i 2 uger, og det er tid til at intensivere dialogen frem for mængden af opgaver. Selvom klassekammeraterne er på afstand, og læreren er skjult bag en skærm, ja så kan der godt føres samtaler. Samtaler om situationen, det man savner i samværet med andre, om at man savner skolen og sin lærer eller pædagog, men også samtaler om det der er udenfor vinduet i hjemmeskolen. Foråret og lyset er over os, og det kan se lidt forskelligt ud alt efter hvor man bor. Måske man kan gå på opdagelse i naturen og dele sine fund og forundring med hinanden? Er påskeliljerne sprunget ud, og ja hvad er det nu med påsken, den kan man jo også samtale om. Forunderlig er tiden på mange måder.

I forældre skal også tale med medarbejderne om livet i hjemmeskolen. I skal søge støtte, opbakning og hjælp, når det er svært. Og det er svært for alle at være omkring hinanden hele tiden. Har I aftalt hvor frirummene og frikvartererne findes? Har I aftalt, hvor man kan være sig selv? Kombinationen af arbejde, børn, skole og dagligliv giver muligheder men og et pres. Jeg håber i lykkes med at se mulighederne.

Skolen savner også hverdagen. Bygningerne står næsten tomme, blot er der lidt nødpasning til at skabe liv. Vi håber på et snarligt gensyn med jer alle, men vi må samtidigt berede os på, at det kan trække yderligere ud. Tålmodigheden er på overarbejde.

Hjælp hinanden, tro på hinanden og støt hvor du kan.

 

Morten Kirk

Skolechef i Billund Kommune

#sammenblivervibedre