Fryd og fred i julen

Et hektisk efterår præget af pandemi og restriktioner afsluttes nu med endnu en nedlukning. Fra på mandag er der lukket i skoler og SFO, og I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi ses i det nye år, men hold øje med skolens AULA for de nærmere informationer om starttidspunkt for netop dit barn.

Julefryd, evige fryd, hellig sang med himmelsk lyd. Sådan hedder det i salmen som Ingemann forfattede i 1850. Ikke alt var dengang frydeligt og med himmelsk lyd. På den tid var det Koleraen der hærgede, og sundhedsvæsenet arbejdede på at indføre nye hygiejnestandarder, så lægerne ikke slæbte bakterier rundt på hele hospitalet med høj patientdødelig til følge. I 2020 er det Coronaen der hærger, og vi spritter og holder afstand, og venter fuld af fortrøstning på vaccinernes komme. Jeg håber på en snarlig normalisering af vores samværsformer, så vi ikke kun kan være sammen på afstand, men også kan have nærhed og kontakt, som vi kender det.

Der er grund til at sige ledere og medarbejdere en stor tak for indsatsen, i året der er gået. I er gået forrest for at sikre børnenes trivsel og udvikling, og betydningen af de skolefolkelige fællesskaber kan ikke underkendes. Trods omskifteligheder og nedlukninger og genåbninger så har I være et fast holdepunkt for ungerne, og derigennem skabt tryghed og stabilitet i en global krisetid. Ikke mindst for de børn hvor familien har været særligt ramt på job og levebrød, har skolen kunnet være et refugium med tryghed og tillid og kammeratskab.

Jeg håber for alle børn og voksne, at I finder julefryden på trods af omstændighederne. Sangen og den himmelske lyd af folkestemmerne og korsangerne, er måske blevet afløst af fællessang på TV, men minderne fra tidligere tider kan vel genkaldes, og drømmene om nye tider skal indfinde sig.

Nærhed i familien, julehistorier, gåture og fredfyldte juledage vil være min forhåbning for de kommende uger, og jeg vil se frem til et 2021, hvor en gradvis tilbagevenden til normale tilstande vil stå højt på ønskelisten.

På gensyn i 2021 til mere læring gennem leg

Morten Kirk