Et nyt skoleår venter derude i horisonten

Så er sommeren for alvor kommet til Danmark, juni måned lakker mod enden, og et skoleår viser sig i horisonten på den anden side af sommerferien.

Kan I huske tegneseriefiguren Jern-Henrik, der altid kørte på trehjulet cykel? I en af historierne var han og en kammerat kommet på afveje. Kammeraten spørger bekymret, om ikke de er faret vild. Jern-Henriks svar lyder frejdigt: "Jo, men vi skyder en god fart."

Det er godt at skyde en god fart, at man kan mærke, der sker en udvikling, men det er ikke godt at fare vild sådan for alvor.

På mange måder skydes der en god fart i vores folkeskoler for tiden, det kan man se bl.a. i vores kortlægningsanalyser, afgangsprøveresultater og evalueringsnotatet på opfølgning på skolepolitikken.

Men vi må ikke fare vild, det er vigtigt at have en retning. Den retning er i Billund Kommunes Skolevæsen givet ved skolepolitikken og i vores faglige strategier. Herudfra vil vi i de kommende år se, at alle elever udfordres med afsæt i deres ressourcer, og ved en differentieret pædagogisk tilgang får forløst deres potentialer i et fællesskab for alle, der sikrer både gode faglige resultater og den enkeltes alsidige personlige udvikling og trivsel.

For at kunne bevæge sig i den retning, i passende fart, kræves et stærkt skolevæsen. Et skolevæsen som i samspil formår

• at skabe den energi og begejstring der sikrer at eleverne kommer i skole hver dag for ikke at gå glip af noget

• at sikre energi og engagement i en fortløbende indsats, hvor hverdagen bliver festen, i en god blanding af tradition og fornyelse

• at sætte barnet i centrum og i en samskabende og inddragende proces at skabe menneskelig udvikling hos børn og unge, med afsæt i deres drømme og forhåbninger til fremtiden

Hvis det skal lykkes, at holde både fart og retning, er det nødvendigt, at vi er klar over, at vi er afhængige af hinanden. Ingen kan løfte den opgave alene – ingen skole, intet barn, ingen medarbejder, ingen leder eller chef – kun sammen kan vi skabe et fællesskab, der sikrer individets læring og sociale dannelse. Det er den opgave, der fortsat venter, uagtet reformer, arbejdspladskulturer og personaleudskiftninger, og jeg ser meget frem til de kommende års samarbejde, hvor vi sammen vil søge at holde god fart og undgå at fare vild! Og kære forældre – vi har brug for jeres fortsatte opbakning.

God fart har der også været på udviklingen af den nye samarbejdsplatform AULA, men måske er man faret lidt vild….. ”Go live” overgangen er udsat til uge 43, men i Billund Kommune er vi udvalgt til at hjælpe udviklingen det sidste stykke mod målet. Det betyder, at vi fortsætter arbejdet efter den oprindelige plan, og skifter til AULA 1. august. Vi vil lægge os i selen for at sikre jer alle de nødvendige informationer undervejs.

Nu får vi alle et pusterum. En ferie hvor samvær og nærvær med fordel kan prioriteres. En ferie hvor nogen af I medarbejdere med stolthed kan se tilbage på et langt arbejdsliv, der nu har nået enden. I ønskes et godt otium med tak for jeres store indsats.

I ønskes alle en god sommer.

Morten Kirk

Skolechef i Billund Kommune