Et nyt år i hjemmeskolen

Hjemmeskolen kører for fuld damp, og vi håber på en snarlig genåbning af skolerne, om ikke for alle så for de mindste. Der skal lyde en vedvarende tak for den store indsats, i hjemmene, såvel som på skolerne, hvor nødpasning og specialundervisning jo er i gang.

Det er min forhåbning, at samarbejdet og balanceringen af det faglige og sociale indhold i hjemmeskolen er så stærk, at der fortsat er trivsel og glæde i hverdagen hos både børn og voksne. Justér forventningerne efter rammerne og undgå at skændes om tingene, så skal det nok glide.

Ministeriet og KL er i løbende dialog om afviklingen af den resterende del af skoleåret, og I bedes orientere jer på skolens AULA, hvor justeringer og ny information bliver tilgængelig når der modtages officielle meldinger. Det vil bl.a. omhandle genåbning og muligvis og prøveafviklingen for de ældste klasser. Pressemøderne og informationen til befolkningen kommer ofte før den faglige orientering, så følg også gerne med i dagspressen.

Lad os håbe vi er inde i en form for slutspurt, hvor vaccinerne inden længe kan bringe os tilbage til mere ordinære samværsformer, så også den pædagogiske tilrettelæggelse kan rette sig mod fremtiden, visionerne og udviklingen.

De vanskelige tider må ikke få os til at miste modet. Ambitionerne om faglig og social udvikling står uformindskede, og udgangspunktet er fortsat det tillidsfulde og stærke samarbejde der er ude i hvert skoledistrikt. Vi ser også frem til snart at byde velkommen til nye elever fra børnehaverne, og fantasien udspiller sig rundt omkring for at vise vej til skole. Også her er der opgraderet på de digitale formater.

Rejseriet ligger stille, men naturen er lige uden for døren, og den er også brugbar for både børn og voksne, så ikke skærmtiden tager overhånd – der skal fortsat være plads til leg og bevægelse.

Morten Kirk

Skolechef i Billund Kommune