Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Skolechefen skriver

Læs med hver måned hvor Skolechefen i Billund Kommune, Morten Kirk, skriver om hvad der rører sig på skoleområdet netop nu.

 • 13. september 2022

  Lys i mørket

  Vi går den mørke tid i møde, og vi skal finde lyspunkter i dagligdagen.
  Nye skolestartere og nye medarbejdere er budt velkommen, vi er tilbage på skolerne efter et par turbulente år, og vi kan igen sætte fart i udviklingsprocesserne, hvor vi med afsæt i en legende tilgang skaber trivsel og udvikling hos eleverne. De skolefolkelige fællesskaber er indbegrebet af lys og varme.

  Læs mere
 • 24. juni 2022

  Magiske medarbejdere

  Bertram på 12 år roste i JV forleden sin lærer Grethe for at være magisk. "Hun er megagod. Hun holder styr på os, uden hun kan se os, det er da magi".
  Magien opstår når, der er relation og tillid mellem børn og voksne, og det vokser børnene af, og det gælder også de voksne. #sammenblivervibedre

  Læs mere
 • 17. maj 2022

  Motivation, engagement og begejstring

  Et skolevæsen i bevægelse. Det er det, jeg oplever, når jeg kommer rundt på skolerne, og følger vores pædagogiske udviklingsarbejde. Medarbejdernes tilgang og engagerede udtryk sætter kraftige aftryk på elevernes oplevelser i skolen. Sikke en energi og hvilken anerkendelsesværdig indsats.

  Læs mere
 • 7. marts 2022

  Fra policy til pædagogik

  Overordnede strategiske ambitioner blafrer ofte i vinden, når virkeligheden trænger sig på. På skolerne i Billund Kommune er det medarbejderne der giver vind til flaget, når de selv sætter dagsordenen for en ny hverdag med afsæt i legens karakteristika.

  Læs mere
 • 5. januar 2022

  Godt nytår og velkommen tilbage i skole

  I ønskes alle et godt nytår. De skolefolkelige fællesskaber er fortsat udfordret af særlig organisering og restriktioner, men ønsker og ambitioner er intakte. Børnene har brug for fællesskaberne, og vi glæder os til at se jer igen.

  Læs mere
 • 10. december 2021

  Hjemmeskole igen-igen

  Der skal tages en tørn mere med hjemmeskole. Fra og med onsdag d. 15/12 skal børnene undervises hjemmefra, inden juleferien starter.

  Læs mere
 • 11. august 2021

  Jeg holder af hverdagen

  ”Mest af alt holder jeg af hverdagen
  Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
  der alligevel ikke er helt så kendt
  Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter”

  En sportssommer er slut og de skolefolkelige fællesskaber åbner igen.

  Velkommen til et nyt skoleår, og en særlig velkomst til I der er nye elever, forældre, medarbejdere eller ledere.

  Læs mere
 • 22. juni 2021

  Bøvl, bold og karameller

  Bolden ruller, studenterne springer ud, solen skinner og det står ned i tykke stråler. Det er sommer i Danmark. Skoleåret nærmer sig sin afslutning, og heldigvis kan fejringerne foregå med stor frihed.

  Læs mere
 • 26. marts 2021

  Leg for alvor

  Billund Kommune er fremtidens legeplads. Leg, kreativitet, læring og dannelse er nøgleord for os - og det kan mærkes. Vi har en legende tilgang til måden, vi arbejder, lærer og samarbejder på. Leg er i vores øjne helt essentielt for barnets udvikling. I oplever derfor hos os spændende og inspirerende lege- og læringsmiljøer både ude og inde, hvor der er fokus på fællesskaber og det enkelte barn. Vi indretter omgivelserne, så I selv kan give legen indhold.

  Læs mere
 • 19. marts 2021

  Forår og fællesskab

  Solen skinner og forårets komme viser sig ved fremspirende planter og fuglesang. Vi står klar i startboksen, for at kunne kultivere haverne og sikre at forspiringen fungerer. På skolerne kigges forhåbentligt også frem mod lysere tider, og et genvundet fællesskab.

  Læs mere