Jeg er ledig og ikke medlem af en A-kasse

Hvis du er ledig og ikke er medlem af en A-kasse, har du mulighed for at søge kontanthjælp eller uddannelsesydelse. Du skal opfylder reglerne for kontanthjælp eller uddannelseshjælp, for kunne bevilges ydelsen.

Hvordan søger man kontanthjælp eller uddannelseshjælp?

Du søger om hjælp, ved at henvende dig personligt i dit Jobcenter, på Jorden Rundt 1 i Grindsted.

Du vil få udleveret et skema hvor du, blandt andet, skal oplyse Jobcenteret omkring følgende:

• Tidligere arbejdsforhold
  • Uddannelse
  • Hvilke jobs du har mulighed for at påtage dig

Oplysningerne skal bruges til at finde jobs der matcher dine kvalifikationer.

Hvordan foregår det, når jeg søger kontanthjælp eller uddannelseshjælp?

Du får en tid til samtale hos en rådgiver, enten samme dag, eller hurtigst muligt efter.

Kan du påtage dig et arbejde?

Ved samtalen vil I blandt andet snakke om hvordan din situation ser ud lige nu og hvis rådgiveren vurderer, at du har mulighed for at kunne påtage dig arbejde, vil du blive henvist til at deltage i et aktiveringsforløb, som for eksempel:

• Jobsøgning
  • Virksomhedspraktik
  • Nyttejob
  • Påbegynde uddannelse

Ved samtalen vil du få udleveret en ansøgning, som du skal udfylde og derefter skal du henvende dig til

• Kontanthjælp - Ydelseskontoret

Du vil få oplyst den præcise afleveringsfrist ved den personlige samtale. Fristen er typisk et par dage.

Hvad skal jeg medbringe til ydelseskontoret?

Du skal fremskaffe det af nedenstående dokumentation, der er relevant for dig.

• Opsigelse
  • Seneste lønseddel fra både dig og evt. ægtefælle / samlever
  • Hvis du har modtaget SU, skal du medbringe seneste udbetalingsmeddelelse, samt brev om stop af SU
  • Uddannelsespapirer for både dig og evt. ægtefælle / samlever
  • Oversigt over boligudgifter - f.eks. lejekontrakt
  • Dokumentation for pension - både private og arbejdsgiverordninger, kan du hente her:

Pensionsinfo.dk

• Kontoudtog for de seneste 3 måneder, for både dig og evt. ægtefælle / samlever, på samtlige konti
  • Posterings / arrangementsoversigt fra banken, for både dig og evt. ægtefælle / samlever
  • Dokumentation for, hvornår evt. børneopsparing bliver udbetalt, eller hvor længe den er bundet.
  • Hvis du eller evt. ægtefælle / samlever ejer fast ejendom, skal du medbringe dokumentation for værdi og / eller gæld

Husk

Du skal have en Nem Konto i din bank, samt et gældende skattekort, for at kunne få udbetalt Kontanthjælp eller Uddannelseshjælp.

Hvis du ikke dansk statsborger, skal du aflevere kopi af dit gyldige opholdsbevis, samt dokumentation fra bank / Skat, vedr. formue i hjemlandet.

Hvis du er gift, eller har en samlever, opgøres indtægts- og formueforhold samlet for jer begge.

Ovenstående skal ydelsesafdelingen bruge, for at kunne beregne din kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Husk - du skal bruge dit NemID, når du skal melde dig ledig på Jobnet.

Borger.dk er nede

Her plejer der at være indhold fra borger.dk. Desværre er borger.dk nede i øjeblikket, så der kan ikke vises indhold derfra.
Vend venligst tilbage på et andet tidspunkt.
Vi beklager.