Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Internationale Børnekulturdage

Fredag den 21. august til søndag den. 23. august blev der afholdt Internationale Børnekulturdage i Billund. Arrangementerne var en del af Trekantområdets Festuge. Over 3000 børn og voksne boltrede sig i børnekultur. Stor tilfredshed fra både arrangører, publikum og frivillige.

Se klip fra søndagens Regatta Rally

Det billede, der står tilbage efter Billunds allerførste Internationale Børnekulturdage i weekenden, indeholder først og fremmest legende nysgerrige børn, smil, aktivitet og samvær.

- Der har alle tre dage været en fantastisk god stemning på festivalpladsen omkring Hans Jensens Vej, Billund Centret og Torvet, og folk har bakket op i en grad, vi slet ikke havde turdet drømme om. Selvfølgelig først og fremmest Billundborgerne og byens expat-miljø, men også familier fra resten af kommunen, nabokommunerne og enkelte LEGOLAND-turister blev trukket til af de mange forskellige aktiviteter, fortæller en glad kultur- og fritidschef i Billund Kommune, Rasmus Kaufmann.

 

Han tilføjer, at kulturdagene nok også skal dele en smule af æren for det vellykkede arrangement med vejrguderne, der pakkede weekenden ind i perfekt sensommervejr.

 

3000 børn og voksne til børnekulturdage

Han skønner, at godt 3000 børn og voksne i løbet af weekenden har deltaget i børnekulturdagenes mange aktiviteter. Alene fredag kiggede mellem 1000 og 1500 mennesker forbi for blandt andet at deltage i picnic evening. Det var så mange, at de handlende i Street Food teltene langs Skulpturstien nærmest blev "spist ud af huset" og måtte bruge nogle af nattens timer på at forberede ekstra mad til lørdagens rykind.

De Internationale Børnekulturdage i Børnenes Hovedstad er et nyt tilbud, som bliver afviklet i forbindelse med Trekantområdets Festuge. Bag børnekulturdagene står en række forskellige, lokale aktører, som er gået sammen om at løfte opgaven.

- Og det er jo helt fantastisk, at når vi gør tingene sammen på tværs af foreninger, kulturinstitutioner og virksomheder, så kan vi skabe noget så vellykket. Lige nu er vi alle sammen glade, stolte og tilfredse. Og allerede i næste uge sætter vi os sammen for at evaluere på de erfaringer, vi har gjort os og for at finde ud af, hvordan vi skal bygge videre på samarbejdet, siger Rasmus Kaufmann.

Macro alias: Galleri

Internationale Børnekulturdage i Billund 21.-23. august er en del af Trekantområdets Festuge 2015.
Kulturdagene arrangeres i samarbejde mellem Billund Handelsforening, Billund Friluft, Billund Idrætsforening, Billund Kulturskole, Kulturrødderne, Billund Bibliotekerne, International School of Billund, Connect Billund, VisitBilllund, LEGO Fonden, Billund Kommune og Børnenes Hovedstad.

Vil du vide mere

Hvis du vil vide mere, kan du maile til kulturkonsulent Charlotte Popp.

Klik her hvis du vil maile til Charlotte Popp